Projekt

Blødgøring og betydning af vandets hårdhed for elkedlers levetid mm

Udbyder

Vejleder

Sted

København og omegn

I store dele af Danmark er drikkevandet hårdt, hvilket resulterer i oplevede gener hos forbrugerne såsom kalkudfældninger, øget brug af vaskepulver og sæbe, hyppige afkalkninger af apparater der opvarmer vand samt reduceret levetider af fx elkedler, osv.

I september 2017 har vandforsyningen HOFOR påbegyndt at levere centralt blødgjort vand til Brøndby, hvilket er første gang en dansk forsyning indfører central blødgøring. Derfor har DTU Miljø og HOFOR startet et større forskningsprojekt, hvor vi sammen undersøger effekter hos private og erhverv af det hårde og året efter (foråret 2018) af det blødere vand.

I efteråret 2016 havde vi installeret 30 elkedler ude hos 30 private husstande i Brøndby. De er nu indsamlet og undersøgt for mængden af kalkudfældninger. Der er tydelige udfældninger i elkedlerne og det er muligt i dette projekt at undersøge påvirkningen af kalkudfældningerne på elkedlens stand. Det er tydeligt at de mest brugte (antal kogninger er registreret per elkedel) også er de mest medtagede. En metode til at evaluere påvirkningen af elkedlerne (visuelt og fysisk - måling af kraft til at lukke låget på elkedlen) kan udvikles og anvendes i projektet. 

Projektet her giver jer en unik mulighed for at være en del af et større projekt og være med til at finde resultater af effekter af blødgøring af vand gerne med fokus på standen (levetid) af de 30 elkedler. Der er mulighed for selv at påvirke projektets fokus.

Er du interesseret eller bare gerne vil høre mere så kontakt os endeligt!

I samarbejde med

HOFOR

Søg i opslag
Kontakt

Virksomhed/organisation

DTU Miljø

Navn

Berit Godskesen

Stilling

Postdoc

Mail

berg@env.dtu.dk

Vejleder-info

Bachelor i Vand, bioressourcer og miljømanagement (tidl. Miljøteknologi)

Vejleder

Berit Godskesen

Medvejledere

Hans-Jørgen Albrechtsen, Martin Rygaard

ECTS-point

5 - 20

Type

Fagprojekt

Skal have taget

Fagprojekt

OM DTU

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd.

Find os her

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby


45 25 25 25

dtu@dtu.dk

CVR-nr. 30 06 09 46

Liste over EAN Numre

Job på DTU

Se alle jobs
 

loading..