Projekt

Industrially challenge with shrimps - can enzymes help

Udbyder

Vejleder

Sted

København og omegn

The shrimp industry relies on high quality products from fresh raw material and depending on the choice of production methods the quality will be affected. 
Several new technologies are being tested for improvement of quality parameters; color, texture, and peelability. The effect of enzymes during maturation of shrimps have shown potential, however further studies are needed – will you participate in this work?

The possible project topics are:

1) Analyzing effects of enzymes on proteins in the shell and epidermis

This work will include treatment of shrimps with different enzymes and afterwards separating the shell parts and the epidermal layer from the meat and analyzing the total protein content in the different samples as well as running SDS-PAGE in order to analyse the types of proteins present before and after treatment.


2) Analyzing effects of enzymes on peelability and quality parameters

This work will include treatment of shrimps with different enzymes and afterwards evaluate the peelability, by a quantitative method with a Texture Analyser, and the  quality, by analyzing color with a VideomaterLab and the texture with a Texture Analyser.


I samarbejde med

Royal Greenland A/S

Søg i opslag
Kontakt

Virksomhed/organisation

DTU Fødevareinstituttet

Navn

Nina Gringer

Stilling

Adjunkt

Mail

ngri@food.dtu.dk

Vejleder-info

Bachelor i Bioteknologi

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

Bachelor i Medicin og Teknologi

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

Bachelor i Teknisk Biomedicin

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

Diplomingeniør, Fødevaresikkerhed og -kvalitet (tidl. Fødevareanalyse)

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

Fødevareanalyse

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

Kandidatuddannelsen i Fødevareteknologi

Vejleder

Nina Gringer

Medvejledere

Flemming Jessen

Type

Afgangsprojekt, Bachelorprojekt, Kandidatspeciale

OM DTU

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd.

Find os her

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby


45 25 25 25

dtu@dtu.dk

CVR-nr. 30 06 09 46

Liste over EAN Numre

Job på DTU

Se alle jobs
 

loading..