Praktik

Kødbranchen - håndværk og videnskab

Udbyder

Vejleder

Sted

København og omegn

Håndtering af kød og fremstilling af kødprodukter er traditionsrige og stolte håndværk. Bag ved håndværket ”gemmer” der sig en hel videnskab, der involverer fagdiscipliner som fysik, anatomi, kemi, sensorik og mikrobiologi.

DMRI, Teknologisk Institut tilbyder i samarbejde med kødbranchen praktikophold som helt specielt er rettet mod kød. Opholdet er delt med tre ugers introduktion, som foregår på DMRI, Teknologisk Institut, Taastrup. Eksperter gennemgår hele værdikæden fra gård til tallerken. Parallelt med teorien, afprøver praktikanterne egne håndværksevner, da de både skal skære flæskesteg og fremstille pølser og bacon.

Efter introduktionen er praktikanterne klar til at komme ud i 17 uger på virksomhederne (ligger i hele landet) eller fortsætte hos DMRI i branchens projekter.

Hvis DU er interesseret i at komme i betragtning, skal du senest 15. november 2020 sende en motiveret ansøgning til Marchen Hviid mahd@teknologisk.dk, hvor du beskriver hvilke områder, du synes er mest spændende, og hvordan du forventer at kunne bidrage med din viden.

Eksempler på fagområder:

  • Test af forskellige starterkulturer
  • Test af sidestrømme som ingrediens i forarbejdede produkter
  • Sous vide tilberedning
  • Mulighed for påvirkning af slagte-, kød- og sensoriske kvalitetsegenskaber
  • Måling af fremmedlegemer
  • Test af måleudstyr (CT, multispektral vision, MS udstyr)
  • Hygiejnisk design af udstyr til fødevarebranchen
  • Fødevaresikkerhed – mikrobiologiske metoder
  • Bæredygtighed: undgå mad- og vandspild

Du kan læse meget mere på vores hjemmeside: https://www.teknologisk.dk/ydelser/koed-koedprodukter-og-procesteknologi/27238.

Praktikforløbet i 2021 starter 1. februar, og du vil inden start blive indkaldt til samtale med din kommende vejleder så vi sammen kan få afstemt forventninger og vurdere om der er et match.

I samarbejde med

DMRI, Teknologisk Institut

Søg i opslag
Kontakt

Virksomhed/organisation

DTU Fødevareinstituttet

Navn

Else Tranholm Mortensen

Stilling

Sekretariatsmedarbejder

Mail

etmo@food.dtu.dk

Vejleder-info

Diplomingeniør, Fødevaresikkerhed og -kvalitet (tidl. Fødevareanalyse)

Vejleder

Else Tranholm Mortensen

ECTS-point

30

OM DTU

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd.

Find os her

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby


45 25 25 25

Kontakt og besøg

CVR-nr. 30 06 09 46

Liste over EAN Numre

Job på DTU

Se alle jobs
 

loading..