Projekt

Karakterisering af hvordan OSA stivelse fungerer som emulgator i emulsioner

Udbyder

Virksomhed / Organisation

Sted

Midt- og Vestjylland

Baggrunden for pro-jektet

KMC fremstiller en emulgerende stivelse hvor der ved kemisk modificering påsættes OSA (octenyl succinic anhydride) grupper på stivelsen, som gør at den kan fungere som emulgator. Denne stivelse anvendes i mange typer emulsioner blandt andet ost, mayonnaise og coffee creamer.

OSA stivelsen udviser forskellige egenskaber afhængig af hvilken matrix den er i, og der ønskes viden om hvordan OSA stivelsen arrangerer sig i en emulsion, og hvordan den interagerer med andre ingredienser. Denne viden skal bruges til at få en bedre forståelse af hvordan OSA stivelsen virker, og i arbejdet med at optimere brugen af stivelsen i forskellige applikationer.

Problemstillingen i projektet:

 
Vi har på nuværende tidspunkt ikke en metode eller udstyr der er fintfølende nok til at kunne kigge på strukturer i den detaljeringsgrad der er nødvendig. Opgaven er at finde et egnet udstyr til at lave dybdegående analyse af strukturen i emulsioner og udvikle en metode der kan anvendes til at kigge specifikt på OSA stivelse i forskellige matricer.


Udvikling af en metode der kan anvendes til at karakterisere hvordan OSA stivelse fungerer som emulgator i forskellige typer emulsioner.

Forslag til eksperi-mentel eftervisning af projektelemen-ter:
Anvendelse af SEM mikroskopi el. lign. mikroskopi metode som har en opløsning der gør det muligt at se hvordan molekyler arrangerer sig på overfladen af fedtkugler.Projektet kan udføres hovedsageligt fra DTU

Download materiale

Søg i opslag
Kontakt

Virksomhed/organisation

KMC AMBA

Navn

Lærke Hansen

Stilling

Application specialist, cheese

Mail

lha@kmc.dk

Telefon

40648885

OM DTU

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd.

Find os her

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby


45 25 25 25

dtu@dtu.dk

CVR-nr. 30 06 09 46

Liste over EAN Numre

Job på DTU

Se alle jobs
 

loading..