Projekt

Udvikling af metode til bestemmelse af oliedråbestørrelse i mayonnaise

Udbyder

Virksomhed / Organisation

Sted

Midt- og Vestjylland

Baggrunden for projektet

KMC erstatter æg i mayonnaise med stivelse, og kvaliteten og stabiliteten af mayonnaisen er vigtig. En mayonnaise er en olie-i-vand-emulsion, og størrelsen af oliedråberne er et udtryk for, hvor stabil emulsionen er. Vi bestemmer i dag oliedråbestørrelsen vha. laserdiffraktion, men denne metode måler størrelsen af samtlige partikler i mayonnaisen, og vi får derfor ikke et ordentligt billede af størrelsen på oliedråberne. 

Vi forestiller os, at der skal udvikles en metode, hvor en computer via billedbehandling af et mikroskopibillede identificerer oliedråberne blandt de andre ingredienser, tæller og bestemmer størrelsen af dem.  

Disse resultater skal sammenlignes med resultater fra laserdiffraktionen, som efterfølgende evt. skal justeres, så vi får mindst mulig påvirkning fra stivelseskornene, og hovedsagligt ser på størrelsen af oliedråberne.

Problemstillingen i projektet:

Vi måler oliedråbestørrelsen vha. laserdiffraktion, men får vi et reelt billede af oliedråbestørrelsen, eller er der for stor påvirkning fra andre ingredienser i mayonnaisen?

Forventede resultater fra projektstilleren:

Vi forventer svar på, om vores nuværende metode er retvisende, eller om en justering af metoden er nødvendig.

Kontaktinformationer på initiativtager og ansvarlige for projektet:

For uddybning af projektet eller spørgsmål, kontakt Mette Nees Jensen (mnj@kmc.dk)

Projektet kan udføres hovedsageligt fra DTU

Download materiale

Søg i opslag
Kontakt

Virksomhed/organisation

KMC AMBA

Navn

Lærke Hansen

Stilling

Application specialist, cheese

Mail

lha@kmc.dk

Telefon

40648885

OM DTU

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd.

Find os her

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby


45 25 25 25

dtu@dtu.dk

CVR-nr. 30 06 09 46

Liste over EAN Numre

Job på DTU

Se alle jobs
 

loading..