Project

Blødgøring og betydning af vandets hårdhed for elkedlers levetid mm

Publisher

Supervisor

Location

Greater Copenhagen area

I store dele af Danmark er drikkevandet hårdt, hvilket resulterer i oplevede gener hos forbrugerne såsom kalkudfældninger, øget brug af vaskepulver og sæbe, hyppige afkalkninger af apparater der opvarmer vand samt reduceret levetider af fx elkedler, osv.

I september 2017 har vandforsyningen HOFOR påbegyndt at levere centralt blødgjort vand til Brøndby, hvilket er første gang en dansk forsyning indfører central blødgøring. Derfor har DTU Miljø og HOFOR startet et større forskningsprojekt, hvor vi sammen undersøger effekter hos private og erhverv af det hårde og året efter (foråret 2018) af det blødere vand.

I efteråret 2016 havde vi installeret 30 elkedler ude hos 30 private husstande i Brøndby. De er nu indsamlet og undersøgt for mængden af kalkudfældninger. Der er tydelige udfældninger i elkedlerne og det er muligt i dette projekt at undersøge påvirkningen af kalkudfældningerne på elkedlens stand. Det er tydeligt at de mest brugte (antal kogninger er registreret per elkedel) også er de mest medtagede. En metode til at evaluere påvirkningen af elkedlerne (visuelt og fysisk - måling af kraft til at lukke låget på elkedlen) kan udvikles og anvendes i projektet. 

Projektet her giver jer en unik mulighed for at være en del af et større projekt og være med til at finde resultater af effekter af blødgøring af vand gerne med fokus på standen (levetid) af de 30 elkedler. Der er mulighed for selv at påvirke projektets fokus.

Er du interesseret eller bare gerne vil høre mere så kontakt os endeligt!

In collaboration with

HOFOR

Search in postings
Contact

Company / Organization

DTU Miljø

Name

Berit Godskesen

Position

Postdoc

Mail

berg@env.dtu.dk

Supervisor info

BSc in Environmental Engineering

Supervisor

Berit Godskesen

Co-supervisors

Hans-Jørgen Albrechtsen, Martin Rygaard

ECTS credits

5 - 20

Type

Course project

Must be completed

Fagprojekt

Technical University of Denmark

For almost two centuries DTU, Technical University of Denmark, has been dedicated to fulfilling the vision of H.C. Ørsted – the father of electromagnetism – who founded the university in 1829 to develop and create value using the natural sciences and the technical sciences to benefit society.


Today, DTU is ranked as one of the foremost technical universities in Europe, continues to set new records in the number of publications, and persistently increases and develops our partnerships with industry, and assignments accomplished by DTU’s public sector consultancy.

Find us here

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby

DenmarkTlf. (+45) 45 25 25 25

CVR-nr. 30 06 09 46

All vacant positions
 

loading..