Project

Udvikling af rheologisk og sensorisk metode til bestemmelse geldannelse i mayonnaise

Publisher

Companies / Organizations

Location

Central and West Jutland

Baggrunden for projektet

KMC fremstiller emulgerende stivelse der kan erstatte æg i mayonnaise, samt vandbindende stivelse der kan erstatte fedt i fedtreduceret mayonnaise. Nogle prøver danner en uønsket gelet tekstur efter nogen tids opbevaring, som dog kan nedbrydes ved omrøring. På nuværende tidspunkt kan vi ikke måle denne geldannelse på rheometeret, men kun detektere den sensorisk. 

Vi ønsker derfor at få udviklet en metode, der kan måle geldannelse i mayonnaise, f.eks. på et rheometer. Metoden skal understøtte vores sensoriske bedømmelse, som der kan være behov for at finpudse for at korrelere med rheologiske målinger.

Problemstillingen i projektet

Det er pt ikke muligt at foretage en måling af geldannelse i mayonnaise som korrelerer med sensoriske vurderinger.

Forventede resultater fra projektstilleren:

Vi forventer at der bliver udviklet en rheologisk metode, som kan påvise de samme teksturforskelle, som vi kan detektere sensorisk. Løsningen kan muligvis indbefatte en optimering af vores sensoriske bedømmelse.

Forslag til eksperimentel eftervisning af projektelementer:

Oscillerende målinger på en uforstyrret mayonnaiseprøve

Kontaktinformationer på initiativtager og ansvarlige for projektet:

For uddybning af projektet eller spørgsmål, kontakt Mette Nees Jensen (mnj@kmc.dk)

Projektet kan udføres hovedsageligt fra DTU

Download Materials

Search in postings
Keywords
Contact

Company / Organization

KMC AMBA

Name

Lærke Hansen

Position

Application specialist, cheese

Mail

lha@kmc.dk

Phone

40648885

Technical University of Denmark

For almost two centuries DTU, Technical University of Denmark, has been dedicated to fulfilling the vision of H.C. Ørsted – the father of electromagnetism – who founded the university in 1829 to develop and create value using the natural sciences and the technical sciences to benefit society.


Today, DTU is ranked as one of the foremost technical universities in Europe, continues to set new records in the number of publications, and persistently increases and develops our partnerships with industry, and assignments accomplished by DTU’s public sector consultancy.

Find us here

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby

Denmark



Tlf. (+45) 45 25 25 25

CVR-nr. 30 06 09 46

All vacant positions
 

loading..