Project

Karakterisering af hvordan OSA stivelse fungerer som emulgator i emulsioner

Publisher

Companies / Organizations

Location

Central and West Jutland

Baggrunden for pro-jektet

KMC fremstiller en emulgerende stivelse hvor der ved kemisk modificering påsættes OSA (octenyl succinic anhydride) grupper på stivelsen, som gør at den kan fungere som emulgator. Denne stivelse anvendes i mange typer emulsioner blandt andet ost, mayonnaise og coffee creamer.

OSA stivelsen udviser forskellige egenskaber afhængig af hvilken matrix den er i, og der ønskes viden om hvordan OSA stivelsen arrangerer sig i en emulsion, og hvordan den interagerer med andre ingredienser. Denne viden skal bruges til at få en bedre forståelse af hvordan OSA stivelsen virker, og i arbejdet med at optimere brugen af stivelsen i forskellige applikationer.

Problemstillingen i projektet:

 
Vi har på nuværende tidspunkt ikke en metode eller udstyr der er fintfølende nok til at kunne kigge på strukturer i den detaljeringsgrad der er nødvendig. Opgaven er at finde et egnet udstyr til at lave dybdegående analyse af strukturen i emulsioner og udvikle en metode der kan anvendes til at kigge specifikt på OSA stivelse i forskellige matricer.


Udvikling af en metode der kan anvendes til at karakterisere hvordan OSA stivelse fungerer som emulgator i forskellige typer emulsioner.

Forslag til eksperi-mentel eftervisning af projektelemen-ter:
Anvendelse af SEM mikroskopi el. lign. mikroskopi metode som har en opløsning der gør det muligt at se hvordan molekyler arrangerer sig på overfladen af fedtkugler.Projektet kan udføres hovedsageligt fra DTU

Download Materials

Search in postings
Keywords
Contact

Company / Organization

KMC AMBA

Name

Lærke Hansen

Position

Application specialist, cheese

Mail

lha@kmc.dk

Phone

40648885

Technical University of Denmark

For almost two centuries DTU, Technical University of Denmark, has been dedicated to fulfilling the vision of H.C. Ørsted – the father of electromagnetism – who founded the university in 1829 to develop and create value using the natural sciences and the technical sciences to benefit society.


Today, DTU is ranked as one of the foremost technical universities in Europe, continues to set new records in the number of publications, and persistently increases and develops our partnerships with industry, and assignments accomplished by DTU’s public sector consultancy.

Find us here

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby

DenmarkTlf. (+45) 45 25 25 25

CVR-nr. 30 06 09 46

All vacant positions
 

loading..