Project

Undersøgelse af overfladefænomener i mayonnaise

Publisher

Companies / Organizations

Location

Central and West Jutland

Baggrunden for projektet

KMC fremstiller en emulgerende stivelse som anvendes til erstatning af æg i mayonnaise. Det er blevet observeret at ved lagring bliver overfladen af mayonnaisen hvor der er anvendt emulgerende stivelse mat, hvilket ikke ses når der anvendes æg som emulgator. Matheden ses kun på overfladen af produktet, og ikke i resten af prøven.

Problemstillingen i projektet:

Det er observeret at der ved fuld erstatning af æg i mayonnaise med emulgerende stivelse opstår en mat overflade af mayonnaisen når den lagres, og dette er uønsket da mange kunder ser en skinnende overflade som en kvalitetsparameter. Der ønskes en forståelse af hvad der sker på overfladen således at det muligvis kan undgås.

Forventede resultater fra projektstilleren:

En forståelse af hvad der sker på overfladen af mayonnaisen når den lagres, og hvad forskellene er når der anvendes stivelse vs. æg som emulgator.

Forslag til eksperimentel eftervisning af projektelementer:

Anvendelse af mikroskopi el. lign. til at undersøge overfladen af mayonnaise og sammenligne produkter med æg og stivelse som emulgator.

Kontaktinformationer på initiativtager og ansvarlige for projektet:

For uddybning af projektet eller spørgsmål kontakt Dorthe Møller Sørensen, mobil: +45 53 39 18 10, mail: dms@kmc.dk

 

Projektet kan udføres hovedsageligt fra DTU

Download Materials

Search in postings
Keywords
Contact

Company / Organization

KMC AMBA

Name

Lærke Hansen

Position

Application specialist, cheese

Mail

lha@kmc.dk

Phone

40648885

Technical University of Denmark

For almost two centuries DTU, Technical University of Denmark, has been dedicated to fulfilling the vision of H.C. Ørsted – the father of electromagnetism – who founded the university in 1829 to develop and create value using the natural sciences and the technical sciences to benefit society.


Today, DTU is ranked as one of the foremost technical universities in Europe, continues to set new records in the number of publications, and persistently increases and develops our partnerships with industry, and assignments accomplished by DTU’s public sector consultancy.

Find us here

Anker Engelunds Vej 1
Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby

DenmarkTlf. (+45) 45 25 25 25

CVR-nr. 30 06 09 46

All vacant positions
 

loading..